2014. november 3., hétfő

Haloween

 Mit mond nektek, ha esetleg az úton meghalljátok, hogy Haloween?

 Nagyon sokan úgy vannak ezzel, hogy "hülye amerikaiak...minden hülyeséget kitalálnak"... Illetve nemrég olvastam több posztot is, miszerint sokan azt mondják hogy nem Haloween hanem halottak napja van, főleg erdélyi ismerősök osztottak ilyen posztokat.... 
   
  Én az igazat megvallva nem előitelkezem, nem is úgy érkeztem ide, nekem ez egy kaland és próbálom minél jobban élvezni. 

 Sajnos sokan a gyász hangulatában vannak, voltak, érthető, és együtt érzek velük. Sokan vesztettünk el közeli, távoli barátot, ismérőst, családtagot. Nem egyszerű, és minden évben legalább egyszer szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy biza valaki onnan hiányzik, és az utánna hagyott űr sehogysem pótolható.

 Szeretném ha figyelnétek az elkövetkezőkben, szerintem ez nektek is újdonság. Itt is van "halottak napja" csak más néven..itt úgy hívják hogy a megemlékezés napja...Remembrance day..csak 11nappal később van a miénkhez képest.

 Hogyan is néz ki a Haloween:)?
Bíztos sokan kíváncsiak vagytok, hogyan is néz ki, hogyan is zajlik ez a dolog:)
 
 Azért, hogy kiderítsem, egy nap erejéig, azaz este erejéig én is részese lehettem a színesebbnél szinesebb, érdekesebb, furcsább, és meglepő jelmezben házaló gyerekek, és felnőttek társaságának. A három éves unokahugom, Luca és én az egyik ismerős családnál töltöttük ezt az estét, ahol a gyerekek is beöltöztek, innen jött az ötlet...még soha nem
próbáltam, most miért is ne, persze Lucanal segítettem cukorkát gyűjteni..

 Amint kiléptünk az ajtón, már tele volt az utca gyermekzsongással és karaktertől függő morgással:) 

 A gyerekek bekopognak a kivilágított házakhoz, és azt mondják, vagy kiáltják, hogy "trick or treet" - mi úgy ismerjük, hogy " cukorkát, vagy megbánod", igazából nem tér el sokkal, ..azt jelenti, hogy "megviccelsz vagy adsz valamit"

 Utólag is csak erősíthetem azt amit már mondtam, van kultúrájuk, csak a maguk fura módján. 

 Itt egy pár kép az estéről: Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése